Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

1 σχόλιο:

  1. 38χρονος Πέτρος Καρκαντός, έμεινε χωρίς δουλεία από το 2008 και από τότε δεν μπόρεσε να βρει εργασία. «Έχω χτυπήσει πάρα πολλές πόρτες και μέσω αγγελιών δεν μπόρεσα να βρω μια δουλειά», μας λέει.

    Έχει δύο παιδιά μια κόρη 3 ετών και ένα γιο 6,5 ετών. Μέσα σε όλα τα άσχημα που του έφερε η ζωή από τότε που έμεινε άνεργος είναι και ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, Στην γυναίκα του εκδηλώθηκε καρκίνος ο οποίος αντιμετωπίστηκε αλλά χρειάστηκε να πουλήσει όλα του τα υπάρχοντα για να την σώσει.

    Αυτή την στιγμή αυτός και η οικογένειά του δεν μπορεί να ζήσει. «Δεν υπάρχει δυνατότητα ούτε να ανασάνουμε. Θα ήθελα βοήθεια σε τρόφιμα και ρουχισμό και μια δουλειά για να σταθώ», μας λέει.

    Εδώ και δύο χρόνια ζει αυτός και οικογένειά του χωρίς να έχει φυσικό αέριο στο σπίτι του αφού του το έκοψαν λόγω των οφειλών. «Φέτος το Χειμώνα θα τον βγάλουμε με ένα αερόθερμο και κάτω από μια κουβέρτα», περιγράφει ο Πέτρος Καρκαντός.

    Πρόβλημα αντιμετωπίζει τόσο με τα κοινόχρηστα στη πολυκατοικία που μένει καθώς έχει μεγάλο χρέος στα κοινόχρηστα. Ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει με διακοπή ρεύματος καθώς ο λογαριασμός της ΔΕΗ είναι φουσκωμένος.

    Την περασμένη εβδομάδα λόγω των οφειλών στη ΔΕΥΑΛ του έγινε διακοπή νερού, αλλά με την παρέμβαση των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Λαρισαίων το νερό επανασυνδέθηκε κάνοντας νέα ρύθμιση για τα οφειλόμενα.

    Η κατάσταση της οικογένειας είναι γνωστή στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου οι οποίες και έχουν βοηθήσει. Είναι χαρακτηριστικό όμως ότι ο 38χρονος ζητά πάνες για την κόρη του που δεν μπορεί να βρει στο Κοινωνικό παντοπωλείο και δεν έχει την δυνατότητα να αγοράσει καθώς χρήματα δεν υπάρχουν ούτε για τα βασικά.

    Για όποιον θέλει να βοηθήσει μπορεί να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 6934183610

    ΑπάντησηΔιαγραφή